A.Hemmes way of life/ Van gedoe naar gedaan

Alweer bijna 18 jaar geleden begon ik vol enthousiasme aan mijn opleiding “Nationaal Gids”. Na het VWO wilde ik graag zo breed mogelijk opgeleid worden, zodat ik me daarna altijd nog kon specialiseren. Nooit gedacht dat ik met deze studie bij elk sollicitatiegesprek en bij verjaardagsfeestjes zou moeten gaan uitleggen wat een “Nationaal Gids” nu eigenlijk is. Om deze vraag dan ook direct hier te beantwoorden: een nationaal gids is iemand die buitenlandse toeristen in Nederland rondleidt. Ook wel inkomend toerisme of vrijetijdskunde genoemd. Een nationaal gids is van alle markten thuis: psychologie, talen, economie, architectuur, schilderkunst, marketing, landbouwkunde, noem iets en een nationaal gids heeft daar les in gehad. Met excursies naar Kinderdijk, de Zaanse Schans, de Delta werken en natuurlijk de bloemenveiling in Aalsmeer gaat een nationaal gids haar eigen land opeens door de ogen van een buitenlandse toerist bekijken. Maar ja, wat doe je als je afgestudeerd bent? Ik dacht dat ik het beste eerst wat werkervaring op kon doen en daarna zou ik altijd nog een vervolgstudie kunnen gaan doen. De start bij KLM liep uit op een blauwe maandag: aangenomen in de zomer van 2001. Door de gebeurtenissen op 11 september was het avontuur echter snel voorbij. Een reeks van banen zouden volgen door deze ongunstige en onzekere tijden in het toerisme: hostess bij de jaarbeurs, FIT Account Executive bij Holland International DM, Reisagent bij NS Internationaal, reserveringsmedewerker bij het NH Tropen hotel, Front Office medewerker bij hotel Lapershoek,  Front Office medewerker, Shiftleader en reserveringsmedewerker  bij het Moevenpick Hotel in Amsterdam, planner en medewerker secretariaat bij trainingsbureau Odyssee en vandaag de dag planner bij Stichting Kinderopvang Amersfoort. Naast deze banen bleef het organiseren van evenementen mij trekken. Ik heb dan ook vijf huwelijken georganiseerd, ik ben lid geweest van personeelsverenigingen en heb ik bij verschillende werkgevers deelgenomen aan de feestcommissie. Nooit geweten dat mijn opleiding me zoveel mogelijkheden kon bieden! Een nationaal gids is inderdaad van alle markten thuis!

En waar is die vervolgopleiding dan gebleven? Die opleiding heb ik lang uitgesteld aangezien ik eigenlijk alles leuk en spannend vond. Ik had alleen nog nooit iets gevonden waar ik echt een passie voor had. Mijn werk bij Stichting Kinderopvang Amersfoort veranderde dit. Als planner ben ik tussenpersoon voor de locaties (kinderdagverblijven, peuterwerkplaatsen en buitenschoolse opvang) en de ouders. Ik sprak met veel ouders en regelde opvang voor ze in Amersfoort. Op 3 april 2012 werd ik zelf moeder van Aaron. Dit veranderde mijn  leven en ook mijn levensinstelling voorgoed. Ondanks een zeer voorspoedige (thuis) bevalling, waren de eerste maanden erg heftig en kreeg ons gezin weinig slaap. Mijn man Remko herinnerde mij eraan dat hij in contact was gekomen met een Dunstan Babytaal Trainer. Zij zou ons kunnen helpen om de verschillende huiltjes van Aaron te herkennen waardoor hij en ook wij misschien wel wat meer slaap zouden kunnen krijgen. Wij volgden de training en vanaf dag één hadden we er profijt van. Zoveel dat ik besloot de opleiding tot Dunstan Babytaal trainer te gaan volgen. En hier is dan toch die opleiding gekomen! In februari 2013 jaar rondde ik de opleiding af en ben ik ervaring op gaan doen bij vrienden en familie. Vanaf heden geef ik trainingen in Dunstan Babytaal en ben ik gestart met mijn bedrijf Hemminess.

Niet alleen mijn bedrijf en mijn website maar ook ík ben volop in beweging. Ik ben in voor een uitdaging en help graag bij de uitvoering van organisatorische klussen. Ik laat je graag kennismaken met mijn Hemminess visie en A.Hemmes way of life!

Disney Wonder - Palo Dining

Anna Hemmes – A.Hemmes way of life