Cursus informatie

Dunstan Babytaal workshop en cursus

Priscilla Dunstan, een Australische moeder met een absoluut gehoor, ontdekte dat alle baby’s vanaf geboorte vijf geluiden maken gebaseerd op reflexen. Ieder geluid heeft een hele specifieke betekenis: honger, een boertje dat dwarszit, moe, darmkrampjes, slaap of ongemak. Ook jij kan de vijf geluiden leren herkennen en daardoor precies horen wat je baby nodig heeft.

Workshop
Tijdens de workshop maak je kennis met de methode, hoor je meer over het wetenschappelijk onderzoek en achtergronden van Dunstan Babytaal en leer je alvast de eerste twee woorden. Je kan hier thuis gelijk mee aan de slag. Je kan je tijdens de workshop inschrijven voor de volledige cursus of een DVD aanschaffen om het thuis zelf te bestuderen.

Cursus
Een cursus Dunstan Babytaal kan bestaan uit één of twee bijeenkomsten. Deze bijeenkomst kan plaatsvinden bij mij in Hilversum, maar ik kan ook naar je toekomen.

In de eerste bijeenkomst leer je de drie belangrijkste woorden. Je krijgt een toelichting op de achtergronden van Dunstan babytaal en we gaan oefenen om de verschillende geluiden te herkennen. De eerste bijeenkomst kan plaatsvinden tijdens de zwangerschap of in de eerste drie maanden na de geboorte van je kindje.
Onderzoek heeft aangetoond dat het Dunstan Systeem het meest succesvol is bij baby’s tussen geboorte en drie maanden oud. Dit is omdat het systeem gebaseerd is op reflexen die verdwijnen rond de drie maanden. Sommige baby’s zullen de geluiden blijven gebruiken na de leeftijd van drie maanden. Vooral als er adequaat op de geluiden gereageerd wordt.

Uit ervaring is gebleken dat je de Babytaal het beste kunt leren in het derde kwartaal van de zwangerschap. De live sessie wordt ondersteund door middel van een online cursusboek. Hierin kan je de uitleg nogmaals goed bekijken en de geluiden goed oefenen.

In de tweede bijeenkomst leren we de twee overige woorden, herhalen we de informatie van de eerste bijeenkomst en ga ik je leren af te stemmen op je eigen kindje. Dit doen we aan de hand van de babygeleide routine. Je krijgt praktische tips en hulp bij het begrijpen en het troosten van je baby en ik geef je informatie met betrekking tot de lichaamstaal van je baby en het herkennen en begrijpen van combinatiegeluiden. De tweede bijeenkomst vindt plaats in de eerste drie maanden na de geboorte van je kindje.

Als je kiest voor één bijeenkomst, leer ik je alle vijf de woorden en gaan we oefenen aan de hand van videovoorbeelden. Je krijgt de achtergronden van Dunstan Babytaal. Mocht je bij het herkennen van de geluiden van je eigen baby moeilijkheden hebben, kunnen we altijd een tweede bijeenkomst afspreken of ik kan je hulp geven op afstand (aan de hand van opnames van het huilen van je baby). Hiervoor maken we aparte afspraken.

Op maat
Individuele afspraken voor een training op maat is uiteraard mogelijk. Hierbij kan je denken aan een babyshower of een bijeenkomst voor alle “verzorgers” van jouw kindje. Misschien passen opa en oma of je broers of zussen wel op je kindje en wil je graag dat ook zij bekend raken met Dunstan Babytaal! Ik sta open voor overleg. Samen maken we een training op maat.

Een Dunstan Babytaal workshop of cursus als kraam cadeau aanbieden behoort ook tot de mogelijkheden! Hemminess maakt in dat geval een cadeaubon en kunnen de (aanstaande) ouders zelf een datum met mij overleggen.

Tarieven:

Workshop
Eén bijeenkomst (in groepsverband) 2 uur                    € 50, – per stel*

Cursus
Eerste bijeenkomst (individueel) ca. 2 uur                          € 90,- per stel*
exclusief eventuele reiskosten                                              € 0,25 per km
(indien de training thuis wordt aangevraagd)
Tweede bijeenkomst (individueel) 1,5 uur                          € 30,- per stel

Op maat
Training op maat                                                                     tarief in overleg

 *bestaande uit een live cursus en een online cursusboek welke 6 maanden beschikbaar is

Voorkant Dunstan Babytaal DVD